Fokus på kaffe

Kaffe är ett ämne som engagerar många. En av våra medlemmar, nybryggt.nu, har gjort ett starkt jobb med att få fler att upptäcka kaffe från hela världen.

Bolaget, som säljer både svenskt och italienskt kaffe, har nyligen bytt ägare och fått full fart på sin verksamhet. Verksamheten har både fokus på malet kaffe, kaffe bönor och kaffekapslar. Allt möjligt kaffe för hemmabruk.

De har även intressanta saker så som guider för hur man brygger det bästa kaffet, samt diverse olika kaffemaskiner och kaffekvarnar.

Överlag en verksamhet med mycket fokus på kunskap och kaffesorter som de flesta inte känner till. Eller vad sägs om Passalacqua Cremador eller Gringo Nordic. Bolaget drivs från Helsingborg, där kontoret ligger på coworking E-commerce Park of Sweden. Även lagerverksamheten är belägen i Helsingborg, och allt kaffe skickas därifrån. Det utmärkta logistiska läge som Helsingborg har gör att det går snabbt att skicka till hela Norden från deras lager.

Helsingborg är utöver en bra logistik och e-handelsstad också en stark kaffestad visar det sig. Anrika Zoegas är från staden, men även mindre kafferosterier så som Koppi och Sofiero Kafferosteri. Utöver det har Melitta sitt nordiska huvudkontor i just Helsingborg.

Så det fanns mycket spännande att lära, kring både kaffe, dess historia, och e-handel med livsmedel.

Utöver nybryggt.nu driver verksamheten även baristautbildningar. De kommer även lansera utomlands i framtiden framfördes det. Fokus då är på Norge, Danmark och Finland initialt.

Spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *