16 mars 2018: Godstransportseminarium i samarbete med Region Skåne

16/3 2018 kl. 8.30-13 på Studio Meetingpoint, Nordenskiöldsgatan 24 i MalmöRegion Skåne har, som regional utvecklingsansvarig och ansvarig för den regionala transportinfrastrukturplanen, tagit framStrategi för den hållbara gods och logistikregionen Skåne. Under arbetet med strategins framtagande lyftes behovet av bredare samverkan kring gods- och logistikfrågor i Skåne. Region Skåne avser därför att utforma ett nätverk i syftet att skapa en arena för kontinuerlig diskussion och feedback i frågor avseende infrastruktur och logistik. Kunskaps- och erfarenhetsutbyte, samt samverkan kring det nationella påverkansarbetet är också viktiga aspekter.

Syftet med seminariet är att presentera olika aktörers syn på den skånska gods- och logistikbranschen, som ett avstamp för ett regionalt godsnätverk och uppnå en bred representation och lokal förankring. Bland paneldeltagarna finns Lennart Andersson-Trafikverket, Tommy Halén-Halén Consult AB, Tomas Arvidsson-Raillog & Transportföretagen, Peter Borgman-JS Energi Service, Jan Höjman-Tailor Store, Tobias Sjölin-Boozt, Johan Wedin-Movebybike. Seminariet anordnas i samarbete med FLOE, Föreningen för logistik och e-handel i Skåne (www.floe.nu).

Program:

Moderatorn hälsar välkommen.

Inledning av Regionala utvecklingsnämndens ordförande Mätta Ivarsson.

Panelsamtal om vilka utmaningar uppsatta målsättningar ställer på infrastruktur och vad som krävs för att nå målen med godstransporter i transitregionen Skåne.

Pär Sandström från PSLogistics AB föreläser om förändring och logistikens väsen.

FLOE presenterar sig.

Panelsamtal om urbana godstransporter och hur logistikverksamheter i Skåne kan utvecklas.

Diskussion om vilka funktioner ett godsnätverk kan fylla för att lyfta utmaningarna med godstransporter i Skåne.

Sammanfattning av moderator.

Seminariet avslutas med mingellunch.

För anmälan, kontakta Elin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *