Insikter om E-handel i Europa hos Somfy

Senaste träffen var hos Somfy, på deras nordiska huvudkontor i Malmö. Somfy är ett företag relativt okända i Sverige men ledande i stora delar av Europa inom automation för hem.

Det var Mikael Rehn, e-handelsansvarig för Sverige, och hans kollega Samir Diaz, som tog emot oss. Träffen började med en uppvisning av det smarta hemmet, och vad som allt kan göras genom att tex koppla en Google högtalare till olika apparater. En demonstration som gav stora applåder!

Somfy bjöd på kvällsmaten, och under tiden maten intogs drog Mikael och Samir lite bakgrund om företaget, och vad det är för produkter som legat i  fokus historiskt och nu i dagsläget. Det var intressant att höra hur det har gått från rullgardiner till smart hem elektronik. En hel del av diskussionerna var kring framtidens smarta hem och möjligheterna kring detta.

Efter maten kom vi in i djupare diskussioner, som berörde främst skillnaden på att driva mindre företag och att jobba i ett stort, franskt, företag så som Somfy. Det pratades även mycket om utmaningar så som att e-handel över landsgränser, när tex satsningar styrs från andra länder, och att marknadsmaterial beställs på sätt som inte passar för alla marknader.

En kväll med många insikter och perspektiv, och många detaljer och nyanser kring att växa i flera länder.

Intressanta bidrag under kvällens diskussioner kom från många håll, med insikter från Micke som var värd, men också många inspel från bland annat Rebecca Brodd (från Bygghemma) kring att jobba i större organisationer, Karsten Deppert (från Contentor) om e-handel över gränser, Amelie Liden (från E-commerce Park) kring lösningar och Peter Borgman (från JS Energi), som kom med många perspektiv av både sin tid i ett stort IT-bolag och nu från sin egna verksamhet.

Stort tack till Mikael för värdskapet och bra diskussioner!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *