Logstik på topp möjligörs av bra personal: tankar efter studiebesöket hos Nowaste

En regnig februarimorgon var det dags för ännu ett studiebesök för floes medlemmar – denna gång hos logistikföretaget Nowaste. Nowaste är ett tredjepartslogistikföretag, del av koncernen TotalProduce och grundades 2008. Sedan starten har de vuxit enormt och har idag flera terminaler och flera kunder av olika slag.

Nowaste startade som experter på logistik för frukt och grönt men har nu även börjat fokusera på konsumentprodukter och logistik för ehandel. 2013 fick de in Bolist som kund vilket var första steget mot deras tillväxt. Nästa stora kund var Trademax som idag har mer än 30 000 kvm hos Nowaste. 2018 blev även Coolstuff kund hos Nowaste.

Studiebesöket inleddes med en gedigen frukost och därefter presentation av Nowaste från personalansvarige Ermin Idrizovic och Sebastian Lennström. Ermins och Sebastians engagemang kring sin arbetsplats var smittande och det var tydligt att de är mycket måna om sina anställdas mående. Ett av Nowastes mål är att bli branschens mest attraktiva arbetsgivare. 2017 vann de faktiskt priset som Handels bästa arbetsplats.

Förutom att arbeta mycket med prehab (istället för rehab) och inte använda sig av bemanningsföretag, skyggar Nowaste inte heller för det faktum att majoriteten av deras anställda inte vill stanna långsiktigt i företaget. Istället försöker de ge personalen så mycket värde som möjligt tiden de är där, få dem att förstå hur Nowaste arbetar och inspirera dem till att hjälpa företaget mot sitt mål. Att bli Svergies bästa logistikbolag inom fem år.

Ett av stegen till att bli det ledande logistikbolaget nationellt blir att etablera sig på andra platser i landet. Oavsett hur eller vart Nowaste tar sina nästa steg kommer Helsingborg alltid vara stolta över att det var här allt startade!

Under besöket fick vi även se lagret som idag delvis är automatiserat men även har handplockning för att säkerställa kvalitén på varorna.

Stort tack till Ermin och Sebastian för det varma mottagandet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *